Tervezd a nyugdíjad

Újabb kedvezmény a nők nyugdíjba vonulásához

2016. január 22. - naturevic

Idén januárban ismét útjára indult a Nők 40+ munkahelyteremtő program. A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatója szerint a kormány ezzel kívánja segíteni az álláskeresőként nyilvántartott és döntően az életkoruk miatt elhelyezkedési nehézségekkel küzdő nők foglalkoztatását. Az intézkedés egyúttal a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges hiányzó jogosultsági idő megszerzésében is támogatná a hölgyeket.

10831586_m.jpg

A program azoknak a legalább 1 hónapja nyilvántartott álláskereső nőknek szól, akik:

- 60. életévüket betöltötték: ők jogosultsági idejükre való tekintet nélkül beléphetnek a programba;

- 55. életévüket betöltötték: az ebbe a kategóriába eső nők esetében legalább 37 év jogosultsági idővel kell rendelkezniük ahhoz, hogy a programhoz tudjanak csatlakozni.

Ez nagy segítség lehet az érintett körnek, hiszen mindannyian tudjuk, hogy ők valóban hátrányban vannak a munkaerőpiacon.

Ha az anyagiakat nézzük, akkor a programmal kapcsolatos igazi kedvezmény a munkáltatói oldalt érinti. Aki vállalja, hogy a program keretében munkaviszonyban foglalkoztatja a célcsoportba tartozó nőket, a munkabér és a ténylegesen kifizetett szociális hozzájárulási adó együttes összegének 100 százalékát téríti meg az állam.  A támogatás összegének megítélésénél havi munkabérként legfeljebb 146.400.-Ft vehető figyelembe.

Jó hír, hogy a program keretében lehetőség van részmunkaidős (pl. napi 4 vagy 6 órás) munkavégzés támogatására is!

Fontos, hogy az idei munkaerő-piaci program 2016. január 1-jétől 2016. április 30-ig tart. 

Aki élne ezzel a lehetőséggel, az a fővárosi/megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási/fővárosi kerületi hivataloknál kaphat részletes információt a program gyakorlati megvalósításával kapcsolatban. 

Végül felhívnám az érintett hölgyek figyelmét arra, hogy amennyiben közvetlenül ismernek olyan munkáltatót, aki szívesen foglalkoztatná Önöket a fentiek szerint, akkor akár együtt is bejelentkezhetnek a programba, mivel így jelentősen leegyszerűsíthető a folyamat.

Horváth Zsolt, munkaügyi szakértő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezdanyugdijad.blog.hu/api/trackback/id/tr608301540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása