Tervezd a nyugdíjad

Hogyan készülünk a nyugdíjra? - Mi, férfiak 2. rész

2015. szeptember 04. - naturevic

Mire megy el a férfiak fizetése?

Ha végigolvastátok a nőkről szóló bejegyzéseket és a férfiakról szóló első cikket, már tudjátok is, hogy mi mindenre mehet el a férfi-fizetés. Ha a feleség keresete megalázóan alacsony, ha éppen gyermekágyas, vagy kisgyermeket nevel, ha elveszítette a munkáját és nem talált még másikat, akkor a férfi a támasz, vagyis az ő jövedelme fedezi a család igényeit.

Napjainkban nem ritka, hogy egy férfi nem az első családjával él, vagyis a jövedelmet apaszthatja a gyerektartás, esetleg abban az időben felvett hitellel és más költségekkel kiegészülve. 

Ritkább eset, hogy mindkét fél megfelelően keres, illetve hogy a férfinak olyan magas a jövedelme vagy van olyan vagyon, amely stabillá teszi a háztartás anyagi ügyeit.

shutterstock_123863452.jpg

A férfiak nyugdíja 

A magasabb fizetés, a jobb eséllyel megszerezhető és megtartható munkahely és a megszakítatlan munkavégzés előnye, hogy a férfiak nyugdíja jellemzően magasabb. Magasabb pozíciókban előfordul, hogy a juttatási csomagnak része valamilyen nyugdíj-előtakarékossági szerződés is, ebben az esetben nyugodtak lehetnek a jövő felől. 

Jellemzőbb azonban, hogy a túlfeszített munkavégzés, a jövő átgondolásától való berzenkedés és az elaprózódó vagy legalábbis nagyrészt elköltésre kerülő fizetések miatt a férfiak (is) felkészületlenül várják a nyugdíjas éveket. 

Sajnos nem ritka hazánkban az sem, hogy a férfiak idejekorán távoznak az élők sorából (még nyugdíj előtt vagy néhány évvel utána), nehéz helyzetbe hozva ezzel a családot. Ha a feleség alacsony fizetéssel dolgozta végig az életét vagy ne adj' Isten nem dolgozott, esetleg olyan keveset, ami veszélyezteti a nyugdíj-jogosultságát, akkor súlyos pénzügyi válság lehetőségét rejti magában ez a helyzet. 

Kedves férfiak, ebből láthatjátok, hogy a jelenben zajló megfeszített munka, a tenni akarás mellett és ellenére nagyon fontos, hogy gondoljatok a jövőre! Keressétek meg annak lehetőségeit, hogy takarékoskodjatok idős korotokra és fordítsatok különös figyelmet arra, hogy a választott nyugdíj-előtakarékossági megoldás tragédia esetén a családotok anyagi biztonságát is szolgálja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezdanyugdijad.blog.hu/api/trackback/id/tr867750200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása