Tervezd a nyugdíjad

10 tipp álláskereséshez 2.

2015. június 15. - naturevic
  1. Keressünk tematikus állásajánló oldalakat a Facebookon!

Ebbe a körbe többféle oldalcsoport is tartozhat. Az egyik az állásportálok saját oldala – illetve, ha van, applikációja –, a másik pedig azok a Facebook oldalak, ahova az állás jellege szerint bárki feltehet hirdetést, keresést (pl. Állások a médiában). A harmadik csoport az álláskeresési tevékenység köré létrejött csoportok, ahova az adminok és a tagok is vihetnek fel – a csoport szabályzatát tiszteletben tartó módon – hirdetéseket.

Az első és harmadik csoport a FB-n azért lehet nehézkes, mert „vegyesvágott”, azaz mindenféle hirdetés ömlesztve jelenik meg. A tematikus csoportok kezelése talán egyszerűbb, azonban ha kicsik, a leszűkült információmennyiség, ha nagyok, akkor az adott hirdetésre potenciálisan jelentkezők óriási száma lehet hátrány.

  1. Igyekezzünk minél pontosabban kitalálni, mit akarunk!

Annak az elképzelésnek, hogy mi a számunkra a legideálisabb munkakör, az alapja az önismeret. Dolgozzunk azon, hogy minél pontosabban megismerjük magunkat, majd igyekezzünk kikristályosítani, hogy milyen hivatásra vágyunk!

shutterstock_250745089_kicsi.jpg

Gyakori hiba – főleg, ha valaki kétségbeesetten keres állást – hogy nagyon szélesre veszi a betöltendő/betölthető állások körét. A legtöbb munkaadó szereti, ha az embernek elhivatottsága van a pozíció iránt, amelyet megpályáz, ezért hamar kibújik a szög a zsákból, ha „mindegy csak meló legyen” hozzáállással pályázunk.

  1. Keressük meg közvetlenül a cégeket!

Ha régóta figyeljük egy cég tevékenységét és lojalitást érzünk iránta, ha világmegváltó ötletünk van, hogy egy adott vállalat hogy léphetne előre, vagy csak gyermekkorunktól használjuk egy nagy múltú márka termékét, amelynek gyártásában szeretnénk felnőtt fejjel közreműködni, bátran osszuk meg a lelkesedésünket az adott vállalat vezetésével. Legrosszabb esetben elteszik az önéletrajzunkat az adatbázisukba, és akkor fognak keresni, ha a mi kvalitásainkkal rendelkező munkatársra lesz szükségük.

  1. Menjünk állásbörzékre!

Az állásbörzék általában egy szakma álláskínálatát fogják össze. Ezeken a rendezvényeken megjelenni nem csak azért érdemes, mert ott helyben állásokat találhatunk, hanem azért is, mert fontos információkat szerezhetünk a piac, a vállalatok helyzetéről, a tendenciákról, trendekről és elvárásokról is.

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezdanyugdijad.blog.hu/api/trackback/id/tr787546868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.06.16. 23:23:00

Ezek a Facebook-os csoportok tényleg használhatók értelmes munka keresésére? Szerintem inkább a LinkedIn legyen első helyen, főleg angolul beszélő diplomások esetében.
süti beállítások módosítása