Tervezd a nyugdíjad

Miből is lesz nyugdíjunk?

2015. november 13. - naturevic

Szakértőként folyamatosan figyelemmel kísérem a szakmámat érintő híreket, tanulmányokat. Az elmúlt időszakban, de főleg az utolsó egy-két évben nem telt el úgy egyetlen hét sem, hogy ne olvastam volna az egyre súlyosbodó nyugdíjhelyzetről. Szakmabeliek, közgazdászok és pénzügyi szakemberek egyértelműen vészjósló jelzéseket adnak mindenki számára. Az egészben az a legérdekesebb, hogy minden elvégzett kutatásnak az a végeredménye, hogy az emberek tisztában vannak azzal, hogy mi vár rájuk a nyugdíjakat illetően. Szinte mindenkiben tudatosult, hogy az öregedő társadalom problémája előbb-utóbb a nyugdíjak szintjének csökkenéséhez, a nyugdíjkorhatár emeléséhez fog vezetni.

42108612_m.jpg

A múlt héten kitekintettem egy kicsit a jövőbe, és néhány tényadattal rávilágítottam arra, hogy mennyire fontossá vált az öngondoskodás fogalma. 

De mit is tehetünk annak érdekében, hogy némi állami segítséggel időben gondoskodjunk magunkról?

Szerencsére a magyar pénzügyi piacon léteznek olyan termékek, melyek pont ebben lehetnek segítségünkre. Ilyen például az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíjbiztosítás, és a nyugdíj előtakarékossági számla is.

Ezek a termékek egy célt szolgálnak, csak egy kicsit másképp működnek. Viszont van egy fontos és csöppet sem elhanyagolható közös tulajdonságuk, mégpedig az, hogy adókedvezményt lehet igénybe venni utánuk. A kedvezmény mértéke természetesen az egyes törvényektől és attól függ, hogy milyen összegű megtakarításra vagyunk képesek, de a lényeg, hogy mindenkinek jár, akinek van megfelelő összegű személyi jövedelemadója, hiszen annak a terhére lehet érvényesíteni.

Így arra biztatok mindenkit, hogy szánjon rá némi időt, mérje fel a lehetőségeit, és járjon utána – akár szakértő segítségét kérve – az elérhető öngondoskodási formáknak, hiszen egy jelenben hozott jó döntés nagymértékben meghatározhatja egy távoli jövőben bekövetkező esemény – a nyugdíjas évek – megélését.

Horváth Zsolt, munkaügyi szakértő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezdanyugdijad.blog.hu/api/trackback/id/tr598075452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása