Tervezd a nyugdíjad

5 egyszerű módszer a takarékoskodásra

2015. május 06. - naturevic

Ha hónapról hónapra azzal szembesülünk, hogy valahogy mindig kevesebb marad a fizetésből, mint kellene, érdemes elgondolkoznunk azon, mit csinálunk rosszul. Néha ugyanis a legegyszerűbb módszerekkel is jelentős összegeket spórolhatunk. Az alábbiakban 6 könnyen megvalósítható ötletet olvashat.

  1. Váltsunk bankot

Érdemes időnként tájékozódni a számlakezelési, utalási, készpénzfelvételi költségekről. Sokan csak azért nem váltanak bankot, mert semmit sem tenni kényelmesebb; pedig könnyen előfordulhat, hogy akár már egy számlacsomag-váltással is jelentős összegeket spórolhatunk meg. Ugyanez igaz a telefonszolgáltatónkra is.

shutterstock_224295640_kicsi.jpg

  1. Kapcsoljuk ki a tévét

A televízió kikapcsolását nemcsak a takarékossági törekvések indokolják. Amellett, hogy nem csábítanak felesleges költésre a reklámok, csökken a villanyszámlánk, és több minőségi időt szánhatunk a családunkra.

  1. Használjuk ki a törzsvásárlói kedvezményeket

Iratkozzunk fel minden lehetséges törzsvásárlói akcióra: igényeljünk pontgyűjtő kártyát, vásároljunk ott, ahol kedvezményeket kapunk vagy épp krediteket, amelyeket legközelebb beválthatunk. Az akciós ajánlatok csábításának azonban ne engedjünk: csak olyasmit vásároljunk, amire valóban szükségünk van.

  1. Drága helyett inkább egyedi ajándékokat adjunk

Az ötleteknek nincs ára: néha a legkreatívabb, legszemélyesebb és legértékesebb ajándék egyben a legolcsóbb is. Szeretteinknek ne a pénzünkből, hanem az időnkből áldozzunk: gondoljuk át, minek örülnének igazán, és akár gyártsuk le saját kezűleg az ajándékot.

  1. Tartsuk be a „30 napos szabályt”

Ha szeretnénk megvásárolni valamit, várjunk 30 napot, majd ismét kérdezzük meg magunktól, valóban szükségünk van-e az adott termékre. Ennyi idő alatt kiderül, hogy valós igényről vagy csupán múló hóbortról volt-e szó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezdanyugdijad.blog.hu/api/trackback/id/tr917434466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása