Tervezd a nyugdíjad

Ha én nyugdíjas leszek... 1.

2015. június 19. - naturevic

A gyerekszájnál kevés üdítőbb dolog van a világon. Olyan szemszögből látnak minket, amely egyszerre tűéles kritika és szeretnivaló esendőség, így nem csak magunkról kaphatunk képet, a tiszta szív és akadálytalan érzelmek sugallata is eljut hozzánk.

Engedjétek meg, hogy átnyújtsunk most egy csokrot iskolás gyerekek dolgozataiból származó idézetekből. A fogalmazás témája az volt, hogy milyenek lesznek, mit fognak csinálni, ha nyugdíjasok lesznek.

A szülői minta élénken él

A 9-11 éves gyermekek fogalmazásait olvasgatva egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a kicsik a fogalmaikat és az elképzeléseiket a szüleiktől, nagyszüleiktől kapták. Tisztán érezhető, hogy közelről érinti-e a gyermeket egy nyugdíjaskorú jelenléte, esetleg elhelyezésének, ellátásának problémája vagy sem.

„Öregotthonba tuti hogy nem megyek.” - Gergő 8 éves

„Ha öregebb leszek és már nem tudom ellátni magam öregotthonba megyek.” - Andris 10 éves

„Ha én öreg leszek, elköltözöm otthonba és veszek egy rokkant kis kocsit. És azzal fogok furikázni ott. - Barnabás 10 éves

Nagyon fontos szerepet kap a gyerekek szerint hajlott korban is a családi kötődés. Szinte mindenki megfogalmazta, hogy nagyon sok időt szeretne az övéivel tölteni.

gyerekszaj.jpg

„Én először is arra gondoltam, hogy (ha lesz) gyerekeimet ,unokáimat mindig meglátogatnám...” - Zoltán 9 éves

„Esténként az unokáimmal játszok.” - Andris 10 éves

„Soha nem fogok velük veszekedni, mindent megveszek majd nekik amit csak tudok. Bármikor számíthatnak majd rám (…) Mindig vigyázok majd az unokáimra, ha a gyerekeim nem érnek rá!” - Blanka 8 éves

„Mindent megteszek, hogy a gyerekeim és az unokáim boldogok legyenek.” - Zita 8 éves

Sokuknál igen nagy szerepet kap a pénz, és nem mindig válik el a családik kapcsolatoktól sem. A legtöbben egyértelműnek veszik, hogy nem lesznek gondjaik, hiszen az élet töretlenül vezet – felfelé.

„A régi munkahelyemnek adományozok sok pénzt.” - Balázs 11 éves

„Én ha nyugdíjas leszek, a pénzem nagy részét a gyerekeimnek és az unokáimnak adom. - Blanka 8 éves

„Kettő audit fogok venni. Az unokáimnak játékokat veszek. Amikor ők 18 évesek lesznek, autót veszek nekik.” - Géza 9 éves

Folytatjuk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezdanyugdijad.blog.hu/api/trackback/id/tr57556948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása