Tervezd a nyugdíjad

10 tipp álláskereséshez 1.

2015. június 10. - naturevic

Állást keresni nem csak akkor lehet, ha a nehéz gazdasági helyzet miatt vagy egyéb okból elveszítjük a munkahelyünket. Eljöhet az a pillanat, amikor úgy érezzük, kinőttük az eddigi életünk bizonyos területeit, és ideje továbblépni. Van, hogy a munkatársaink között nem érezzük jól magunkat, esetleg konfliktusunk adódott a vezetőséggel, ne adj' Isten mobbing (pszichológiai terror) áldozatai lettünk. Ha nem érezzük magunkat komfortosan, hosszabb ideje nem tudunk úgy változtatni a munkakörülményeinken, hogy érezzük az előrelépést, soha ne féljünk változtatni.

A különféle helyzetek között igazából nincs nagy különbség, már ami az álláskeresés mikéntjét illeti. A legfontosabb eltérés a lelkiállapotunkban lehet, ezért nagyon fontos, hogy mielőtt keresésbe fogunk, tegyük le a terheket és regeneráljuk az önbizalmunkat.

  1. Nézzünk utána, hogy mik a trendek és frissítsük az önéletrajzunkat!

A CV adja rólunk az első benyomást, ezért nagyon fontos, hogy milyen színvonalon adjuk be. A szerkezetével, információtartalmával kapcsolatos elvárások elég gyakran változnak, ezért tájékozódjunk, nehogy idejétmúltnak tűnjön!

allaskereses_kicsi.jpg

  1. Regisztráljunk a legnagyobb álláskereső oldalakra!

Sajnos gyakran ezeken a helyeken nem elég CV-t feltölteni, hanem egyenként kell felvinni az adatainkat, esetleg motivációs levelet vagy más szabadszöveges bemutatkozást írni. Az adatok szeparált felvitelére azért van szükség, hogy kereshető adatbázisokba vigyék fel a jellemzőinket, amelyekben a munkaadók igényeik szerint keresni tudnak majd. Ne sajnáljuk a kérdőívek kitöltésére az időt, hiszen az önéletrajzhoz hasonlóan ezek a bemutatkozások a mi „követeink”, képviselnek bennünket!

  1. Ne felejtsünk el az álláskereső oldalakon a keresési beállításainknak megfelelő hírlevelekre feliratkozni!

Természetes, hogy a nagy álláskereső portálokat naponta átböngésszük az új hirdetésekért, de célratörőbb megoldás – különösen, ha már nagyon sok az álláskereséshez kapcsolódó adminisztráció –, ha értesítéseket állítunk be az álomállás paramétereivel. Ha beállított feltételeknek megfelelő hirdetés kerül a rendszerbe, azonnal értesítenek bennünket.

  1. Keressünk HR-es ismerősöket vagy forduljunk fejvadászhoz!

A személyes kapcsolatok varázsa és információs jelentősége felbecsülhetetlen. Nagyon nem mindegy, hogy egy hirdetésre beesünk vagy adott keresőtevékenység során ajánlanak minket a vállalati HR-esnek! Építsünk kapcsolatokat, mindenkinek mondjuk el, hogy pontosan milyen állást keresünk, hátha épp ő lesz a megfelelő infóforrás!

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezdanyugdijad.blog.hu/api/trackback/id/tr907532412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2015.06.11. 18:30:43

Gondoltam szólok, hogy ez csak négy. Szívesen. Mondjuk a hasznosságuk nulla. Tíznél is null lenne gondolom.

Girhes 2015.06.11. 20:02:54

Nahát, mit nem mondasz! Ha a következő tipped az lesz, hogy regisztráljak a LinkedIn-re, felvágom az ereimet. Szerintem olyanról írj, amihez értesz, ezzel a témával kb. 10+ blog foglalkozik.
süti beállítások módosítása