Tervezd a nyugdíjad

10 tipp, hogyan váljunk nélkülözhetetlenné a munkahelyünkön

2015. május 29. - naturevic

A munkavállalók számára az egyik legfontosabb szempont a munka stabilitása – ám ezért ők maguk is tehetnek, mégpedig az alábbi tanácsok megfogadásával. Így, ha leépítésre kerül is sor, ők nagyobb eséllyel megússzák az elbocsájtást.

1. Ne maradjunk észrevétlenek
Mutatkozzunk be mindenkinek, ne csak a közvetlen munkatársaknak. Időről időre érdeklődjünk a hogylétük felől, és igyekezzünk őket alaposabban is megismerni. Az a munkaerő, akit senki sem ismer igazán, könnyebben eldobható.

2. Legyünk csapatjátékosok
Ha nem vagyunk képesek eredményesebbé tenni mások munkáját, és kihozni belőlük a legjobbat, könnyen lehet, hogy lecserélnek valakire, aki viszont igen.

shutterstock_56823196.jpg

3. Fejlesszünk ki egy egyedi képességet
Legyünk igazi profik a minket leginkább érdeklő területen, hogy a tudásunk nélkülözhetetlenné váljon.

4. Legyen életünk a munkán kívül is
ltalában az, akinek több hobbija és nagyobb érdeklődési köre van, nyitottabb, rugalmasabb ember, mint a többiek – így egy munkahelyi probléma megoldására is több ötlete támad, amit pedig díjaz a főnök.

5. Tanuljunk
Tanulni sosem késő, és mindig van mit: mélyítsük el a tudásunkat, és tegyünk szert olyan képességekre, amelyek a csapat nélkülözhetetlen tagjává tesznek.

6. Nézzük a cég érdekeit
Amikor egy-egy szakmai döntést hozunk, ne csak a saját, hanem a cég érdekeit is nézzük; ez biztosan nem kerüli majd el a vezetőség figyelmét.

7. Vállaljuk a hibáinkat
Vállaljuk a felelősséget a hibáinkért, és ajánljunk fel több megoldási lehetőséget. Ez sokkal szimpatikusabbá tesz, mintha megpróbálnánk másokra kenni a dolgot.

8. Építsük a kapcsolatainkat
Értékes kapcsolatainkból jelenlegi munkaadónk is profitálhat, de mi magunk is nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat; hiszen, ha esetleg menni kényszerülnénk, lesz kitől segítséget kérni.

9. Osszuk meg a tapasztalatainkat
Amellett, hogy élveznénk egyedi képességeink gyümölcsét, próbáljuk meg azokat megosztani másokkal; segítsük a munkatársakat. Így sokkal szimpatikusabbá válunk felettesünk szemében, mintha folyamatosan versengenénk a kollégákkal.

10. Mondjunk igent a kihívásokra
Ne zárkózzunk el az olyan feladatok elől, amelyeket még nem végeztünk, hanem vágjunk bele. Mindenkinek szimpatikus egy olyan munkavállaló, aki nem fél a kihívásoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezdanyugdijad.blog.hu/api/trackback/id/tr367496368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2015.05.30. 07:42:08

nem tippek ezek hanem coelho bölcsességek.
ha tippkell, itt egy hasznos: olvassál szun cut, aztán vonatkoztass el, és cselekedj aszerint.

Mylady 2015.05.30. 10:32:14

Ez csak akkor igaz, ha a felettesed ezt értékeli.
Sajnos sokan veszélyeztetettnek érzik magukat, ha
- tanulsz
- tréningre mész
- a nyelvtudásodat fejleszted
- ötleteid és javaslataid vannak
- sőt már attól is, ha jól dolgozol

PongLenis 2015.05.30. 14:19:35

Egyaltalan nem szabad nelkulonozhetetlennek lenni mert minden szarral azonnal hozzad fog rohanni mindenki. ,Ahh majd a Jozsi megcsinalja, o ugyes.' Foleg igaz ez ha mindenkivel leallsz haverkodni. Ha meg az osszes pontot betartod es te leszel a streber, akkor nem leszel tul nepszeru a kollegak kozott es rovid uton kigolyoznak. Ez a magyar valosag

lezsír (törölt) 2015.06.04. 02:02:47

@PongLenis: @Mylady: @paráznabillegető: ha valaki ilyen szuper munkavállalóvá válik, amit a posztban leírnak, az rövidesen elégedetlen lesz a felfelé nyal, lefelé tapos stílusú magyar munkahelyekkel és vagy elhúz nyugatra vagy pedig önálló vállalkozásba kezd, ahol nem kell a főnök faszát szopkodni és pöcsfej, lusta kollégákkal baszakodni, jópofizni. És csak magának termeli a profitot.

Nézzük a cég érdekeit... Akkor főleg, ha miénk a cég. Aki ilyen szuper melós az szuperül képes magának is dolgozni. Általában.
süti beállítások módosítása