Tervezd a nyugdíjad

Magas nyugdíjjal könnyebb?!

2015. április 13. - naturevic

Egy átlag magyar állampolgár nem teheti meg, hogy hátradől, és arra gondol, hogy majd kényelmesen eléldegél a nyugdíjából. Ez persze Nyugat-Európában másképp működik. Szerencsére nem kell minden nyugalmazottat sajnálni, ugyanis vannak olyanok, akik tényleg habzsolhatják az életet, ha esetleg fiatalon nem lett volna rá idejük.

Míg az átlag nyugdíjkereset Magyarországon 117 372 forint, van olyan, aki havi 1,3 milliót tehet zsebre nyugdíjas éveiben. Ilyen magas nyugellátásra az tehet szert, akinek a bruttó jövedelme is magas volt aktív évei alatt és igen későn vonult vissza, 80 évesen. Ez az összeg szép summa, de vajon mihez kezd vele az illető? Elosztogatja az unokák között? Esetleg elutazik oda, ahol eddig még nem járt és megveszi álmai házát? 

Nyugat-Európa legjobban kereső nyugdíjasai a luxemburgi idősek, ugyanis a legmagasabb összeg több mint 1,7 millió forintra becsülhető. Az osztrákoknak havi 340 ezret kell beosztaniuk, míg a franciák átlagos nyugdíjkeresete 500 ezerre rúg, forintosítva. 

nyugdijas.jpg

A holland nyugdíjasok szeretnek Magyarországra látogatni, házat venni, és hazánkban eltölteni a nyugodtnak ígérkező éveiket. A vendégfogadásra, a baráti szeretetre, a gasztronómiára és a csendes atmoszférára hivatkoznak. Nem csoda, hogy kedvelik országunkat, hiszen a havi 320 ezer forintra becsült átlag nyugdíjukból könnyedén megélnek. Előszeretettel járják a világot, hiszen mikor dolgoztak, nem volt erre idejük. Most van.

Nem éppen utazgatással töltötte el az idejét az amerikai Ronald Page, kaszinókba húzott a szíve. Az idős nyugdíjas mit sem sejtve tért be a Greektown és a Grand Casinókba, ahol közel 350 millió forintot sikerült eltapsolnia. Sajnos, a nyugdíjából ezt nem tehette volna meg, a hiba a bank rendszerében léphetett fel, de az amerikai idős úr, úgy gondolta, pár napra milliomos, és ő lehet a leggazdagabb nyugdíjas az egész világon.

Fiatalon bele se merünk gondolni, hogy mi lesz velünk, ha visszavonulunk, mikor már nem kell munkába indulnunk minden egyes nap. Te hogyan töltenéd el az idős éveidet? Számolgatnád hó végén a megmaradt pénzedet? El tudnál utazni egy rég áhított városba? Vagy inkább könyvet írnál és várnál valami csodára? Itt az ideje tervezned, hogyan valósítsd meg az álmaidat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezdanyugdijad.blog.hu/api/trackback/id/tr677365154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Neville 2015.04.14. 16:07:17

20-as éveimben járok, mire pedig engem érintene, már be fog dőlni a bismarci nyugdíjrendszer. Úgyhogy mindegy. :)
süti beállítások módosítása